"Az elterelés hatásosságának vizsgálata" című kutatás

2010. 01. 18. - 11:36

Az "Elterelés hatásosságának vizsgálata" címmel 2009-2010-ben az EgészségMonitor a Fact Intézettel közösen kutatást végez a Szociális és Munkaügyi Minisztérium megbízásából.

A kutatómunka egy keresztmetszeti és egy követéses vizsgálatból áll. A keresztmetszeti vizsgálat részeként kérdőíves és mélyinterjús vizsgálatra került sor elterelést végző intézmények vezetőivel, szakembereivel és klienseivel. A megkérdezettek elmondhatták véleményüket és tapasztalataikat az elterelés jelenlegi működési rendszeréről, valamint megfogalmazhatták fejlesztési, változtatási javaslataikat. A keresztmetszeti vizsgálat eredményeit a kutatók a Magyar Addiktológiai Társaság VII. Országos Kongresszusán mutatták be.

A követéses vizsgálat során az elterelésben résztvevő kliensek két alkalommal töltenek ki kérdőívet: az elterelés megkezdésekor és hat hónap múlva, az elterelésből való kilépéskor. Az alapozó vizsgálat 2009. június 30-án lezárult, a követéses vizsgálatra 2010. januárjában kerül sor. A kutatás befejezésének határideje 2010. április 30.
Egészségmonitor SZMM